Áčko veze body z Chvalovic

11.04.2016 11:20
Chvalovice Muži "A" 2:3 (1:1)
Góly: Podaný, Reitoral, Haňka (pen.)

Sestava: Rauscher - Pelán, Janošek, Richtr, Hrdlička - Sedláček D.,
              Podaný, Haňka, Císař, Reitoral - Klika
              (Sedláček R., Matoušek)

OFICIÁLNÍ ZÁPIS ZDE


  V sobotu 9.4. zajíždělo Áčko na nejvzdálenější výjezd jara do Chvalovic. Už před zápasem bylo jasné, že nás nečeká nic jednoduchého. Dva dny vytrvalého deště dávaly tušit, že terén bude těžký, ale hřiště bylo nakonec připraveno výborně, takže větší starost měl trenér Janošek se sestavou, Do zápasu nemohli zasáhnout zranění Lukáš Knoflíček s Markem Hledíkem, vykartovaný Viktor Lajcman a v zahraničí byli Martin Neuhybel s Michalem Polákem. V základu se tedy na pozici stopera stejně jako ke konci podzimu objevil Jara Janošek a na levé záloze odehrál 81 minut Darek Sedláček. 
   Do zápasu jsme nevstoupili nejlépe a již v 8. minutě prohrávali, když po úniku přes naši pravou stranu a následném centru nikým nehlídaný domácí útočník hlavou otevřel skóre. Další šanci si Chvalovice vytvořili o několik minut později, ale křižná střela proletěla těsně vedle levé tyče. Poté jsme převzali aktivitu a drželi na svých kopačkách, ale žádnou vyloženou šanci jsme si nedokázali vypracovat. Vyrovnat se nám podařilo těsně před přestávkou ve 43. minutě Tomášem Podaným, do kabin se tedy odcházelo za stavu 1:1.
   Do druhé půle jsme vstoupili stejně aktivně jako jsme končili tu první a v 54. minutě jsme se dostali do vedení. K zahrání přímého volného kopu kousek před pokutovým územím se postavil Adam Reitoral a i když si brankář na míč sáhl, vytěsnit jej nedokázal. Jen o čtyři minuty později byl při průniku ve vápně faulován Michael Klika a rozhodčímu nezbylo nic jiného než ukázat na penaltový puntík. Míč si vzal Standa Haňka a zvýšil naše vedení. Domácí poté museli otevřít hru a nám se tak otevíraly možnosti chodit do přečíslení. Jen finální řešení bylo horší. Ztroskotalo buď na špatné finální přihrávce nebo jako v případě Adama Reitorala na tyči. To se nám mohlo vymstít, protože posledních 15 minut byli domácí lepším mužstvem a jen díky pozorné obraně a Lukáši Rauscherovi byl rozdíl stále dvoubrankový. Snížit se Chvalovicím podařilo až v 88. minutě a když rozhodčí odpískal konec, mohli jsme si oddychnout, že se nám podařilo vedení 3:2 udržet a odvéz si 3 body.


 

 

—————

Zpět