Dobšice - RAFK Rajhrad A ... 0:2 (0:0)

13.05.2011 11:09

sestava: Franzberger, Fiala L., Máša, Derbl, Knebl, Bábor, Haňka, Horváth, Kalvoda, Fiala A., Neuhýbel; náhradníci: Koutný, Sedláček R., Zajíc

V sobotu 7. 5. jsme se vydali k dalšímu mistrovskému utkání do Dobšic. V sestavě chyběli zranění Nekvapil, Kouřil, Polák a přidal se k nim i Janošek, proto trenéři sáhli do sestavy farmy, kde stabilní výkony podává Tomáš Bábor a tak ho zařadili přímo do základní sestavy. Na lavičku usedl m.j. i mladý talent Honza Zajíc, který si tak mohl vychutnat atmosféru I.A třídy.

Utkání začalo velmi opatrně z obou stran, až v 10. minutě domácím zahrozil Aleš Horváth z přímého kopu, nastřelil však jen břevno. Rozhodčí velmi často z nepochopitelný důvodů přerušovali hru, takže fotbalu moc nebylo, ale když se podařilo pár minut držet míč na kopačkách a hrát, tak byly vidět i hezké akce na obou stranách. Jedna taková byla ze strany domácích v 35. minutě, kdy František kryl tvrdou střelu a vzápětí hned z dorážky další, ale i tu hned držel pevně v náručí. Poločas skončil nerozhodně a tak do druhé půlky šli naši hráči beze změn a s odhodláním získat cenné body.

Druhý poločas začal ve svižném tempu a tak byly v rozmezí 45. a 50. minuty pěkné gólové šance, ovšem bez trefy do černého. V 54. minutě Haňka nádherným pasem mezi třemi domácími obránci našel pracovitého Adama Fialu, který svým prvním gólem v dresu RAFK zařídil vedení pro Rafku – 0:1. To už se na hřišti po týdenních horečkách a tréninkovém manku objevil Tomáš Koutný, který vystřídal Tomáše Bábora. Domácí se snažili rychlými breaky vyrovnat, ale naše obrana s nimi nesouhlasila a všechny valící se útoky odrážela. A když už hrozilo, že padne vyrovnávací gól, tak mezi tyčemi skákal jako kočka František a všechny nebezpečné střely kryl. Střelcem druhé naší branky je Martin Kalvoda, který v 69. minutě nejdříve dostal do úzkých domácí obranu a posléze i skóroval na 0:2. To už se v ochozech všichni domácí fanouškové přesunuli ke stánku s pivem. U nás v následujících minutách došlo ke dvěma střídáním: v 72. minutě vystřídal unaveného, ale velmi dobře hrajícího Adama Fialu Radek Sedláček a v 76. minutě dostal šanci Honza Zajíc, který vystřídal stále se zlepšujícího Martina Neuhýbela. Honza Zajíc svou rychlostí velmi znepříjemňoval rozehrávky domácím obráncům. V 81. minutě nastala nepříjemná situace, kdy při výskoku našeho brankáře Františka atakovali dva domácí útočníci a při dopadu se zřejmě zranil, a tak se dostal na plac i náš zdravotník a svým bleskurychlým (pozn. red.) zásahem postavil Františka zase na nohy, aby mohl tento dobře rozehraný zápas dokončit, protože i když jsme měli na střídačce kvalitní náhradu v podobě Marka Hledíka, neměli jsme již možnost střídání. Ještě v závěru se domácí dostali do velkého tlaku, ale ani v nastavených minutách žádný gól nevstřelili, a tak jsme si spolu se spokojenými fanoušky odvezli 3 body domů.

Radek Sláma, v.m.

—————

Zpět