FC Ivančice - RAFK Rajhrad "A" ... 1:1 (0:0)

31.08.2011 11:58

    K utkání 4. kola krajského přeboru nastoupili hráči RAFK v této sestavě: Franzberger – Fiala L., Buc, Skoupý, Máša, Kalvoda, Horváth, Haňka, Neuhýbel, Kouřil, Polák; náhradníci: Sedláček, Nekvapil, Škaroupka, Hledík.

    Utkání začalo za velmi pěkného počasí, na obou stranách byla už po pár minutách vidět velmi opatrná hra. V 9. minutě zahrozili domácí rohovým kopem, ale branka nepadla. Hra se odvíjela od vápna k vápnu, a tak to byl spíše boj ve středu hřiště. Naši hráči poprvé ohrozili bránu až v 17. minutě, kdy Marek Buc vystřelil a domácí brankář vyrazil na roh, který vzápětí domácí odvrátili. Naopak v 19. minutě nebezpečnou střelu zlikvidoval František. Postupně se hra zrychlovala a přiostřovala tak, že ve 21. minutě obdržel Lukáš Fiala žlutou kartu, taktéž i hráč domácích za protesty. Aktivnější Ivančice se v závěru poločasu dostávaly více na dostřel naší brány, ale na skóre se nic nezměnilo. Po sérii faulů Aleše Horvátha už musel sudí sáhnout do své kapsičky a vytáhnout další žlutou kartu. Ve 39. minutě musel František opět zasahovat, a to hned nadvakrát likvidoval velmi slušnou akci domácích. Díky jemu se na skóre nic nezměnilo, a poločas skončil 0:0.

    Do druhého poločasu nastoupil Petr Škaroupka místo Martina Kalvody, kterého jsme zvolili klíčovým hráčem, neboť celou druhou půlku hlídal klíče od kabiny. Příchodem Škaroupky se naše hra trošku zrychlila a po ose Polák – Horváth – Škaroupka se v 53. minutě skóre měnilo na 0:1. Zaskočení domácí trochu znepřesnili hru a po jedné hrubce mohl Polák zvýšit, ale jeho úmysl zmařil domácí brankář. Po pár minutách se hra opět vyrovnala a z jedné akce domácí v 71. minutě srovnali na 1:1. V 73. minutě vystřídal Nekvapil Neuhýbela. Domácí po vyrovnávací brance ožili a jejich protiútoky byly velmi nebezpečné. V 85. minutě opět zazářil náš František, kdy po hlavičce protihráče svým obratným skokem, dá se říci že na brankové čáře, vyšprtl míč do bezpečí. Díky tomuto zákroku se stav 1:1 udržel už do konce, a to ještě v 88. minutě nastoupil místo Poláka Radek Sedláček.

Děkujeme všem přítomným fanouškům a doufáme, že nás přijdou podpořit i v sobotu 3. 9. na utkání RAFK – Bzenec, a týden nato v sobotu 10. 9., kdy hrajeme na IE Znojmo od 16:00, odjezd autobusu od RAFK bude ve 13:45.

Dodatečně chci zmínit utkání v rámci Krajského poháru FAČR, které jsme odehráli minulou středu v Rakvicích. Toto utkání skončilo výsledkem 4:3, po poločase 0:3. Velmi dobrý výkon podal Marek Buc, který vsítil dvě branky, po jedné dali Jarda Kouřil po samostatném zuřivém útoku, a Michal Polák. Další kolo sehraje naše mužstvo ve středu 7. 9. v 17 hodin v Lednici. Doprava po vlastní ose.

Radek Sláma, ved. mužstva

—————

Zpět