FC Kyjov 1919 s.r.o. – RAFK Rajhrad ... 2:0 (0:0)

04.04.2012 19:36

sestava RAFK: Franzberger, Skoupý, Fiala L., Buc, Homola, Horváth, Kouřil, Podaný, Nekvapil, Kalvoda, Fiala A., náhradníci: Knebl, Neuhýbel, Hledík
branky: Kučera J., Režný T.

V úvodním utkání jarní soutěže jsme prohráli s Ráječkem 5:3 a v dalším kole jsme zajížděli na hřiště silného Kyjova. V sestavě chyběli pro zranění: Polák, Máša a Haňka. Ze začátku utkání hned ve druhé minutě po zakončení Nekvapila byl první roh a vzápětí druhý po samostatné akci Kalvody. To už se domácí zformovali a začali nás nakopávanými míči do velkého vápna trochu zlobit, ale díky skvělým zásahům Franzbergera bylo na ukazateli skóre stále 0:0. Rafka v první půli byla vcelku vyrovnaným soupeřem. Branku Kyjova jsme výrazně ohrozili až ve 42. minutě, kdy jsme ve třech hráčích šli na prvního obránce a tvrdou střelu Jardy Kouřila brankář kryl a tak se za stavu 0:0 šlo do kabin.

Do druhého poločasu jsme nastoupili beze změn a hned v úvodu nastřelil takovou polostřelou Adam Fiala tyč. Domácí však zvýšili tlak a svojí rychlostí a přesnými přihrávkami čím dál více ohražovali naši branku až v 56. minutě J. Kučera zvýšil na 1:0 pro domácí. Od té doby se jejich tlak ještě zvětšoval. V 60. minutě vystřídal Podaného Neuhýbel a v 65. minutě Kalvodu Knebl. To už ale bylo utkání dá se říci v režii domácích a v 66. minutě rozvlnil síť domácí hráč Režný a stav se změnil na 2:0. Neúnavní kyjovští svými rychlými protiútoky stále ohrožovali naši bránu a skvělý František nás určitě zachránil od výraznější prohry. Ještě kapičku naděje vykřesal dobře hrající Buc, jehož akci v 80. minutě zneškodnil brankář na rohový kop a to už bylo z naší strany do závěru vše. Doufám však, že v následujícím utkání vynaloží naši hráči všechnu bojovnost, aby v domácím prostředí vyhráli.

Radek Sláma, vedoucí mužstva

—————

Zpět