FC Soběšice - RAFK Rajhrad "A" 2:1

16.05.2010 12:46

Za velmi chladného počasí se v sobotu 15. května naše "A" mužstvo vydalo k mistrovskému utkání na hřiště Soběšic, které hrají o záchranu v I.A třidě, proto se před utkáním mluvilo o tom, že to bude hodně těžké.

Do sestavy se vrátil Marek Buc, který ale nahradil zraněného Davida Knebla, na utkání neodjel ani Libor Srnec a tak na lavičku náhradníků usedl opět trenér Marek Sedláček a uzdravující se Marek Hledík. Musím ocenit přístup Viléma Ungra s opravdu rafkařským srdíčkem, i když je v některých očích za "neužitečného" hráče, ale i přesto si jde na tu lavičku sednout a druhý den jede s "B" týmem, protože ho trenéři na tato utkání nominují. Do řad dorostenců zatím moc nesaháme - tito kluci hrají často i za farmu a tři zápasy za víkend nemohou absolvovat.

Začátek utkání se odvíjel v hodně opatrném stylu, ovšem domácí hráči se stále častěji dostávali na dostřel naší branky. Ve 12. minutě se Radek Sedláček krásným slalomovým průnikem přes čtyři hráče dostal až před branku, ale místo aby zvolil pořádnou střelu, chtěl asi zakončit parádičkou a dopadlo to s údivem všech přihlížejících tak, že míč skončil v předzahrádce místní restaurace. A od této chvíle začalo oboustranné herní a střelecké trápení. Diváci si asi říkali, že radši měli sedět doma a oslavovat u televizní obrazovky titul Sparty.

Výhra byla pro domácí tým opravdu vydřená. Po neproměněných šancích na obou stranách, u nás to byly šance Jarka Kouřila (břevno) a Petra Možného (po hlavičce tyč), skončilo utkání 2:1. Možná jedno pozitivum: po čtyřech utkáních hraných venku jsme dali konečně gól (konkrétně Martin Kalvoda v 89. minutě). Snad se v následujícím utkání s Moravskou Slávií Brno dočkáme na vlastním hřišti vítězství.

Opět chci poděkovat hrstce věrných fanoušků, kteří tuto sobotu s námi protrpěli.

Radek Sláma, vedoucí mužstva

—————

Zpět