FK IE Znojmo – RAFK Rajhrad "A" ... 5:3 (2:1)

14.09.2011 15:13

branky: Kalina, Procházka, Vašíček, Šťáva, Černý – Buc, Škaroupka, A. Fiala

hlavní rozhodčí: p. Denev z Brna, na pomezí: Cibulka a Hrůza (Znojmo), delegát: p. Slabý (Znojmo).

Za pěkného letního počasí přihlíželo 120 diváků.

sestava domácích: Vítámvás – Šťáva, Procházka, Adámek, Škvařil, Černý, Vašíček, Tkadlec, Rolník, Kalina, Poláček, náhradníci: Veselý, Zach, Mařík a Mucha
R A F K: Franzberger – L. Fiala, Horváth, Skoupý, Neuhýbel – Nekvapil, Haňka, Kouřil, Buc – Škaroupka, Kalvoda, na střídání připraveni: Knébl, Adam Fiala, Sedláček a Hledík

Již před začátkem zápasu bylo zřejmé, s čím asi bude mít trenér Janošek při sestavování týmu největší problém. Pro zranění kotníku nemůže momentálně hrát stoper Pavel Máša, a i když mohl po odpykání 1-zápasového trestu opět nastoupit Aleš Horváth (trest si "odseděl" při pohárovém zápase v Lednici), ukázala se absence Máši jako velmi citelná.

V úvodu byla hra vyrovnaná a ve 4. minutě měl poměrně slibnou šanci Neuhýbel, který se snažil chytrým „lobem“ přehodit domácího brankáře, ale bohužel pro nás přestřelil těsně i branku. Poté se začali do šancí dostávat znojemští, kteří k tomu nepotřebovali vyvinout nějaké zvláštní úsilí, ale stačilo jim především využívat chyb a neorganizovanosti naší obrany. Tak padl i úvodní gól zápasu, když po kopu z rohu si mohl dovolit úplně volný a nikým neatakovaný hráč vstřelit branku prsama snad ze dvou kroků od naší prázdné brány. Domácí pak měli několik dalších šancí, gól z nich ale nedali a tak se začala i hra vyrovnávat, naši hoši začali přece jen více bojovat a odměnou jim byl ve 30. minutě vyrovnávající gól Marka Buce, který využil pěknou přihrávku za obranu a křížnou umístěnou střelou po zemi srovnal na 1:1.Na vyrovnání zareagovali domácí zvýšeným úsilím, a hned v 31. min. pěkná střela útočníka Černého jen těsně minula cíl. V 38. min. si nejprve hráč domácích (za naprostého nezájmu našich bránících hráčů) zaběhl za obranu, míč si v klidu zpracoval a poté našel zpětnou přihrávkou na hranici šestnáctky dalšího volného útočníka Vašíčka, jehož nepříliš prudká skákavá střela podklouzla nešťastně pod tělem našeho brankáře – 2:1! V téže minutě vystřídal v našem mužstvu zraněného Nekvapila čerstvý David Knébl, ale „rozjeté“ domácí se v této fázi zápasu nedařilo zastavovat, vytvářeli si další a další šance, které však naštěstí neproměňovali a tak se do šaten o poločase odcházelo za nezměněného stavu.

Fanoušci RAFK doufali, že do druhého poločasu nastoupí naši borci mnohem soustředěněji a s větší snahou a úsilím o vyrovnání, ale hned při jedné z prvních akcí domácích pokračovala naše obrana ve svém „dni otevřených dveří“ a před Františkem se opět objevil osamocený útočník domácích, ale náš brankář si s jeho gólovou střelou tentokrát poradil a napravil tím svou chybu z 1. půle. Hra pak byla dosti neurovnaná, ale zdálo se, že naši začínají mít přece jen nějaký tlak, vybojovali jsme si i několik standartek (rohové kopy, trestňák z dobré vzdálenosti), ale vyrovnání nepřicházelo. V 61. min. obdržel žlutou kartu Jara Kouřil – jak jinak než za mluvení, a podobně byl ohodnocen útočník domácích, který se vehementně dožadoval penalty po faulu odpískaném těsně za hranicí trestného území. V 67. minutě se trenér Janošek snažil oživit hru vystřídáním Neuhýbla bojovným Adamem Fialou, jenže hned vzápětí se Lukáš Fiala (hrající v té době posledního) nechal v pokutovém území předběhnout hráčem domácích, zčásti tělem, ale i malinko rukou se ho snažil zastavit, načež se domácí útočník po několika krocích „po rezkovsku“ sklátil, z nařízené penalty zvýšili domácí na 3:1 a Lukáš dostal navíc žlutou kartu. Domácí se domnívali, že je rozhodnuto, ale z omylu je vyvedl Petr Škaroupka, který v 73. minutě po pěkné příhře Horvátha snížil na 3:2 ! Naši útočníci v tu ránu „oživli“, zvýšili důraz a hned v 75. min. vyrovnal po zmatcích v obraně znojemských Adam Fiala na 3:3 !!! V tu chvíli jsme i my na tribuně doufali, že přichází konečně zlomový okamžik a zápas se bude vyvíjet v náš prospěch, ale uběhly pouhé 2 minuty, když Lukáš Fiala fauloval netakticky jen pár metrů před dvacítkou, za což dostal navíc druhou žlutou, znamenající červenou a tudíž vyloučení!
Aby toho nebylo málo, dali domácí z následného trestného kopu přesně umístěnou střelou přes zeď rozhodující gól na 4:3. Naši psychicky i fyzicky zdecimovaní borci, dohrávající navíc již druhý zápas po sobě o 10 hráčích, se ve zbývajícím čase již na opětovné vyrovnání nezmohli a tak za zaznamenání stojí jen žlutá karta Aleše Horvátha v 80. min., vystřídání tentokrát nevýrazného a jakoby bez zájmu hrajícího Kalvody veteránem Radkem Sedláčkem v minutě 83. a branka domácích z 86. stanovující konečný výsledek na 5:3 (byl to přitom paradoxně jejich první a zároveň jediný gól vstřelený po kombinaci ze hry).

Oldřich Nechvátal
 

—————

Zpět