Hrušovany n./J. - RAFK Rajhrad A ... 2:2 (1:0)

25.04.2011 16:37

sestava: Franzberger, Fiala L., Máša, Knebl, Derbl, Horváth, Haňka, Nekvapil, Fiala A., Polák, Kalvoda, náhradníci: Sedláček R., Janošek, Koutný, Hledík

V neděli 24. dubna na svatého Jiří vylezli nejen hadi a štíři, ale také naši hráči a fanoušci, a to z luxusního autobusu pana Nevěděla, tentokráte v Hrušovanech nad Jevišovkou. Soupeř nás čekal tvrdý a nepříjemný, zejména, když jsme museli nastoupil opět bez zraněného Kouřila, ke kterému přibyl ještě Neuhýbel. Do sestavy se ale vrátil Polák, který až do 19. minuty, kdy špatně dopadl z výskoku a jeho kotník mu nedovolil pokračovat, patřil k nebezpečným hráčům pro domácí obranu. Vystřídal ho Radek Sedláček, ale než jsme stačili zformovat postavení, domácí po rychlém útoku skórovali na 1:0. Škoda, protože do této doby byl zápas celkem vyrovnaný a od této chvíle převzali hru na své kopačky hrušovanští. Naši moc šancí neměli, pouze pár chybných střel na bránu. Ještě v první půli přišlo další vynucené střídání - tentokrát musel Tomáš Koutný nahradit zraněného Adama Fialu.

Do druhého poločasu jsme vstupovali odhodlaní s výsledkem něco udělat, a i když jsme v druhé půli byli na hřišti lepším týmem, v 60. minutě po chybě našich zadáků se stav na ukazateli změnil na 2:0. Za tohoto stavu se do hry zapojil i Jara Janošek, i když ještě ne zcela zdravotně v pořádku, a z taktických důvodů vystřídal v poli Dušana Derbla, který v Hrušovanech předvedl zatím svůj nejlepší výkon od svého zranění. V 74. minutě z trestného kopu o vzdálenosti 36,5 metru Jarek Janošek tvrdou střelou zavěsil do horní části branky - 2:1. Od tohoto okamžiku rozpoutali rajhradští boj o vyrování, dvě celkem pěkné šance měl Kalvoda, ale bez výsledku. Vytoužená remíza přišla v 78. minutě, kdy po nádherné akci Radka Sedláčka vyrovával Martin Kalvoda - 2:2.

I když se z krásného slunečného počasí vyklubala zima a déšť a odjížděli jsme trošku zklamaní z toho, že se nám zápas nepodařilo dotáhnout do vítězného konce, přesto ale bodík z venku - taky dobrej. Teď už jen můžeme doufat, že se naši zranění hráči dají do pořádku a že nám po poločase odehraném v dešti nikdo neonemocní, abychom mohli sbírat body v plné síle. Opět chci poděkovat fanouškům za jejich podporu a pozvat je na další utkání:
sobota 30. dubna od 16:30 RAFK A - Líšeň B
sobota 7. května od 16:30 Dobšice - RAFK A (odjezd od RAFK ve 14:15 hod.).

Radek Sláma, v. m.

—————

Zpět