Miroslav - RAFK Rajhrad A ... 2:4 (1:0)

06.06.2011 10:10

sestava: Franzberger, Fiala L., Knebl, Máša, Neuhýbel, Haňka, Nekvapil, Kouřil, Kalvoda, Derbl, Horváth; náhradníci: 32' Fiala A., 65' Sedláček, 80' Polák

Po nevydařených utkáních s Jevišovicemi a Mikulovem se náš tým vydal sehrát zápas do Miroslavi. Motivací nám bylo uhrát co nejlepší výsledek, abychom odvrátili nevoli z předešlých zápasů. Do sestavy se vrátil Jarda Kouřil a Marián Nekvapil.

Začátek utkání byl z obou stran opatrný, větší akce přišla ve 20. minutě při nedorozumění v naší obraně, kdy František musel zasahovat, aby odvrátil nebezpečnou akci. Vzápětí ale stejně domácí skórovali na 1:0. Tato inkasovaná branka nastartovala naši aktivitu a ve 27. minutě měl pěknou šanci Standa Haňka, který hlavičkou poslal míč k domácí bráně, trefil však bohužel jen brankáře. Ve 32. minutě se při zákroku zranil náš kapitán Pavel Máša a tak musel být vystřídán Adamem Fialou. K tomu, abychom po poločasu odcházeli do kabin za nerozhodného stavu, jsme měli asi nejblíže ve 37. minutě, kdy se při jedné velmi slibné akci uvolnil Jarda Kouřil, nastřelil však jen břevno.

Do druhého poločasu nastupoval náš tým v původní sestavě a stále s odhodláním nepříznivé skóre zvrátit. K tomu nám napomohl Standa Haňka, který ve 46. minutě svým prvním gólem v dresu RAFK z 20 metrů srovnal na 1:1. Přestože jsme od této chvíle převzali aktivitu na své kopačky, i tak musel František zasahovat při několika nebezpečných akcích domácího týmu. V 52. minutě vytvořil krásnou akci Adam Fiala, který se dostal ve vápně přes domácího obránce a už šel sám na brankáře, než však stačil vystřelit, byl podkopnut obráncem a spadl. Píšťalka pana hlavního Hrubého zůstala však viset na krku a tak si domácí vedle na střídačce zhluboka oddechli. Neoddechl si však Martin Kalvoda a vyfasoval žlutou kartu za protesty. Od této chvíle nastaly ve hře našeho rozhozeného týmu hluché minuty a tak po jedné ze svých akcí domácí tým upravil skóre na 2:1. V 65. minutě vystřídal Martina Neuhýbela Radek Sedláček a hra dostala jiný náboj, když trenér zpřeházel posty. Naše šance se stupňovaly a v 74. minutě jsme měli na dosah srovnání, když se Jarek Kouřil ocitl zcela sám před prázdným koutem domácí brány, ale bohužel na mokré trávě uklouzl a poslal míč vedle. O dvě minutky později si však všechno vynahradil, když po přihrávce Radka Sedláčka vyrovnal na 2:2. Touha po vítězství se stupňovala a v 78. minutě zvýšil na 2:3 Aleš Horváth. Domácí hráči se nechtěli vzdát tak snadno a snažili se vytvářet nové a nové akce, při kterých se však nedostali přes našeho Davida Knebla a Lukáše Fialu. V 80. minutě nahradil Michal Polák Mariána Nekvapila, který ještě není po zlomenině ruky úplně fit. Běžela 85. minuta a po odpísknutém faulu domácích našel Jarek Kouřil z trestného kopu dobře postaveného Michala Poláka a ten hlavou k tyči zvýšil na konečných 2:4. V závěru utkání ještě Polák trefil tyč.

Jménem hráčů chci poděkovat fanouškům, kteří nezanevřeli nad nehezkými výsledky z předešlých utkání a přijeli nás povzbudit. Těšíme se na viděnou s vámi při velkém derby v sobotu 11. 6. s Vojkovicemi a týden nato při posledním utkání sezóny v sobotu 18. 6. v Čebíně (odjezd autobusu od RAFK ve 14:30).

Radek Sláma, ved. mužstva

—————

Zpět