MKZ Rájec-Jestřebí – RAFK Rajhrad "A" ... 0:0

26.09.2011 20:38

Hlavním rozhodčím byl p. Vodák (Znojmo), na pomezí p. Teplý (Znojmo) a p. Kosička (Vísky u Letovic), delegátem p. Kratochvíl (Zastávka). Přihlíželo 180 diváků. Mužstva nastoupila v těchto sestavách:

Rájec-Jestřebí: Němeček – Keller, Holý (46. Palkanynets), Macík (C), Hrůza – Opletal, Sedláček, Geschvantner (21. Kovář), Straka – Ostrý, Macháček
RAFK: Franzberger – Knebl, Fiala L., Skoupý – Nekvapil (83. Sedláček), Horváth (C), Haňka, Kouřil, Neuhýbel (73. Podaný) – Škaroupka (65. Kalvoda), Polák

Hned od začátku zápasu bylo zřejmé, že se utkávají mužstva ze spodních pater tabulky. Hra byla hodně rozháraná a nepříliš pohledná. Domácí (vedeni trenéry Záleským a Burešem – bývalými hráči Zbrojovky Brno) praktikovali systém nakopávaní dlouhých míčů na hráče vepředu, naši techničtější borci se tento jednoduchý styl snažili zcela správně přehrát kombinační hrou, což se jim však kvůli spoustě nepřesností při přihrávkách vůbec nedařilo. Docházelo také  k mnoha soubojům a následným standardním situacím; toto více vyhovovalo domácím, kteří hledali vysokými centry dvoumetrového kapitána Macíka, jenž pak vytvářel velký tlak na naše bránící hráče a hlavně brankáře, naštěstí však bez efektu.

Do druhého poločasu jsme nastoupili s větším odhodláním, hru jsme zpřesnili a přicházely konečně i šance (49. min. Nekvapil, 52. min. Polák). Mohlo ale udeřit i na druhé straně, když se po nedorozumění naší obrany nečekaně dostal k míči domácí útočník a ze 4 kroků branku minul. Od tohoto okamžiku jsme začali domácí přece jenom přehrávat, byli jsme fotbalovější, ale chybělo to nejpodstatnější – dotáhnout alespoň jednu z mnoha nadějných šancí ke kýženému vstřelení gólu. Nepomohlo ani vystřídání Škaroupky v 65. min. čerstvým Kalvodou, ani další střídání v min. 73., kdy za vyčerpaného Neuhýbla nastoupil za náš tým poprvé teprve osmnáctiletý talentovaný Tomáš Podaný (předtím hrál v mládežnických týmech Zbrojovky Brno). V 83. min. poslal trenér Janošek na hřiště ještě zkušeného Radka Sedláčka, ale ani jemu se branku vsítit nepodařilo a tak utkání skončilo 0 : 0.

Podle průběhu hry a kvality obou mužstev se dá konstatovat, že tentokrát jsme spíše remízou 2 body ztratili, než bod získali, což mrzí hlavně při pohledu na tabulku, kde jsme si mohli případnou výhrou dosti polepšit.
Nabitý program tohoto „anglického“ týdne však běží dál a my se musíme již soustředit na středeční zápas v Kuřimi, jenž má stejně bodů a dá se tedy očekávat bojovné vyrovnané utkání, na které vás opět zveme, odjezd je ve 14:15 !

Oldřich Nechvátal

—————

Zpět