Mor. Krumlov – Rajhrad ... 2:1

17.09.2012 22:19

FC Moravský Krumlov – RAFK Rajhrad ... 2:1 (1:0)
branky: Machotka, vlastní – Polák
sestava RAFK: Rauscher – Fiala L., Haňka, Máša, Skoupý, Nekvapil, Horváth, Homola (57. Sedláček), Fiala A., Knoflíček (72. Neuhýbel), Polák (82. Christos)

Do Moravského Krumlova mužstvo odjíždělo s tím, že by mohly přijít nějaké body, i když hráči tušili, že to nebude jednoduché, jako každý zatím odehraný zápas. Kvůli zranění nechytal Hledík, v poli chyběli Kouřil, Bábor a Podaný, do sestavy se však vrátili Horváth a Homola.

Hned v úvodních 12 minutách kopali domácí tři rohové kopy a ve 14. minutě ve velmi slibné situaci minuli domácí Rauscherovu bránu. Pak se hra začala srovnávat, proto hrálo více jen okolo hranice pokutového území. Ve 23. minutě Rafka po akci Nekvapila, Poláka a Skoupého, které hlavičkoval a nechal vyniknout domácího brankáře, který míč směřující do sítě vyškrábl konečky prstů vyrazil. Potom opět zahrozili domácí, kteří v 38. a 39. minutě kopali rohový kop. Potom domácí zahrávali standartní situaci a z trestného kopu, kdy v dost nepřehledné situaci před naší brankou se lépe orientovali domácí a bylo to 1:0. Do konce poločasu se nic neodehrálo důležitého.

Do druhé půle nastoupili hráči s tím, že se pokusí něco s nepříznivým výsledkem udělat, a proto nastoupil Radek Sedláček, který do hry přinesl oživení a jeho přesné rozehrávky na naše útočníky dělali starosti domácí obraně. Při jedné slibné akci A. Fialy mu domácí hráč ukopl na poslední chvíli míč z kopačky. V 62. minutě Nekvapil přes A. Fialu a Poláka, který v tváři v tváře domácího brankáře překonal a tím srovnal stav na 1:1. Potom takových deset minut hry jsme si vytvářeli šance a zde se projevila u hráčů ztracená sebejistota a nic jsme z toho mírného tlaku nevyužili. V 74. minutě zahrozili domácí, až se dostal jejich útočník před Rauschera a při jeho obhození stačil nohou tuto šanci na vstřelení gólu zneškodnit. Dále se Rafka snažila stav změnit, ale to po pár dobře se vyvíjejících akcích nepodařilo. Bohužel toto trápení nás provází už čtvrtý zápas. Na časomíře běžela 84. minuta a domácí po rychlém útoku zvýšili na 2:1 a opět autobus odjížděl s jednogólovým rozdílem směr Rajhrad.

Musím smeknout před domácím publikem, kdy za stálého slušného povzbuzování byla pěkná fotbalová atmosféra. Musím ale také zmínit i některé jedince z řad rajhradských fanoušků, za hlasité povzbuzování a těm hráči určitě děkují. Proto hráči věří, že v zápase s Ivančicemi budete dvanáctým hráčem na hřišti a konečně zabodujeme.

Radek Sláma, v.d.

—————

Zpět