RAFK Rajhrad "A" - FC Veverská Bítýška 5:1

04.04.2010 18:51

V sobotu 3. dubna se letos poprvé otevřely brány areálu pro věrné fanoušky na mistrovské utkání našeho "A" týmu proti Veverské Bítýšce. Do utkání vstupovali naši hráči dost rozpačitě, protože v prvním kole prohráli a naopak Bítýška porazila celek Dobšic 2:1. Dále nastaly změny v sestavě, kde od začátku nastoupili Radek SedláčekDavid Knebl. Na lavičku se posadil tentokrát Libor Srnec a další z našich odchovanců Petr Šinkovský. Trenér musel také sáhnout do řad dorostenců, odkud na lavičku musel usednout brankář Daniel Kadlec, protože Marek Hledík je kvůli zraněnému kolenu mimo hru minimálně na 6 týdnů.

Za velmi pěkného počasí hlavní rozhodčí odpískal začátek utkání a všichni jsme zůstali jako opaření, když hned z prvního protiútoku hosté udeřili a v 1. minutě se na hodinách objevilo O:1. To někteří příchozí neunesli, hned se otočili na svých podpatcích a odešli zřejmě domů dívat se na televizi. Škoda, že raději svými hlasivkami tým nepovzbudili < a nepřidali se tak k ostatním, kteří hnali > náš tým k vytouženému vítězství. V prvních deseti minutách bylo pro nás důležité, že hosté neproměnili jednu ze svých gólových šancí, brankář Marek Chmelař nás dobře podržel. Opařený domácí tým se vzpamatoval až po vyrovnávací brance Radka Sedláčka, kterému tento zápas opravdu vyšel a byl velkou oporou, protože svým výkonem opravdu strhl mužstvo k bojovnosti a vítězství. Zraněného Jarka Kouřila, kterého jsem na začátku nezmínil, na jeho postu dobře zastoupil Tomáš Jankulár, v útoku se opět dobře ukázal Dušan Derbl, který společně se zkušeným Martinem Kalvodou dobře zatápěl brance hostujících.

Jinak ale musím vyzdvihnout celé mužstvo za výkon, který předvedli ve zbývajících osmdesáti minutách. A tak po brankách Radka Sedláčka, Martina Kalvody (2x) a - pozor, je tady nový bombér - Petra Možného (2x!) - domácí zvítězili 5:1. Dovolte mi, abych vás pozval na další utkání, které hrajeme opět na domácím hřišti s Dobšicemi, a věřím, že když nás povzbudíte, tak nějaký ten gól třeba dáme.

 

Radek Sláma, vedoucí mužstva

—————

Zpět