RAFK Rajhrad "A" - FK APOS Blansko ... 1:1 (0:0)

03.10.2011 09:55

branky: 86. Kouřil – 62. Šenk

rozhodčí: hlavní p. Volf (Kyjov), pomezní p. Kučera (Bučovice) a p. Kunický (Ořechov), delegát p. Krchňavý z V. Němčic
za pěkného slunečného počasí přihlíželo asi 150 diváků; střely na branku 3:9, mimo 6:15, rohy 3:5, fauly 15:13, ŽK: Polák v 53. min.

sestavy:
RAFK: Franzberger – Knebl, Fiala L., Buc – Fiala A. (63. Podaný), Haňka (79. Sedláček), Horváth ©, Kouřil, Nekvapil (55. Neuhýbel) – Kalvoda, Polák
Blansko: Bednář – Bubeníček©, Martinec, Šplíchal, Beneš – Kugler, Kolář – Doležel, Zouhar (78. Pernica), Šenk (84. Šíp) – Sehnal

Hosté hned od úvodních minut ukazovali, že nepřijeli do Rajhradu bránit, ale že chtějí zúročit zkušenosti z minulého ročníku, kdy mezi mužstvy byl rozdíl dvou tříd – Rajhrad hrál I.A třídu a Blansko divizi. Již ve 4. minutě po kopu z rohu vyrazil náš brankář Franzberger gólovou hlavičku Šplíchala, v 6. min. likvidoval další nebezpečnou ránu z hranice pokutového kopu. Naši odpověděli šikovně zahraným trestným kopem Kouřila, míč jen o kousek minul pravou tyč. Hosté však byli v útoku stále nebezpečnější a přicházeli i jejich vyložené šance. Ve 24. min. (po zaváhání středu naší obrany) postupoval sám na Franzbergera hostující Zouhar, ale naštěstí pro nás přeloboval i branku. O něco podobného se se stejným výsledkem vzápětí pokoušel na druhé straně Adam Fiala. Po několika dalších nebezpečných akcích hostí přišla ve 39. min. jejich největší šance v 1. půli, když po přízemním centru dokázal nabíhající hráč přestřelit naši bránu snad ze 3 kroků. Do kabin se tak odcházelo za bezbrankového stavu 0:0.

Po změně stran hosté ještě více vystupňovali svoji aktivitu: ve 46. min vystřelil (po slalomu přes 4 naše hráče) Zouhar, ale František opět stačil přesnou přízemní ránu k tyči vyrazit. Ve 49. min. se naší obraně jen se štěstím podařilo zažehnat závar po kopu z rohu. V 53. min. dostal za faul žlutou kartu Michal Polák, v 55. pak vystřídal zraněného Nekvapila Neuhýbel. Blanenští však nadále diktovali tempo hry a vytvářeli si slibné střelecké příležitosti: v 59. min. pálili těsně nad, při další akci vyrazil Franzberger tvrdou přízemní ránu a poradil si i s následnou dorážkou. V 62. min. po trestném kopu se dostal k míči hostující Šenk a nekompromisní ranou pod břevno otevřel skóre – 0:1! V téže minutě vystřídal Adama Fialu nadějný (od čtvrtka 19-tiletý) Tomáš Podaný. Hosté měli ale stále více ze hry a naše naděje držel svými neskutečnými zákroky gólman František Franzberger: např. v 65. min. zmařil „gólovku“ včasným vyběhnutím a zmenšením střeleckého úhlu, v 71. předvedl zákrok dne, když fantastickým skvělým reflexem vyrazil prudkou hlavičku snad ze 2 metrů, dvě minuty nato na něj postupoval osamocený Sehnal (hráč č. 13), ale Franta si poradil i s tímto nájezdem. Náš brankář si zaslouží skutečně absolutorium; nejenže dokázal vychytat spoustu šancí, ale stíhal často vybíhat i hluboko do pole a v neposlední řadě i po celý zápas neustále povzbuzoval hlasitým pokřikem své spoluhráče, aby i přes nepříznivý vývoj hry nic nevzdávali a zkusili to. A tak když se již zdálo, že je rozhodnuto, zmobilizovali naši hráči poslední zbytky sil a podařilo se! V 86. min. se na místě pravého křídla pěkně uvolnil Martin Kalvoda, na jeho vydařený centr si naskočil Jara Kouřil a hlavičkou do protipohybu brankáře vyrovnal na 1:1!! A pro zaskočené hosty mohlo být ještě hůře – v poslední minutě se do další vyložené šance (přes 3 bránící hráče) uvolnil opět s chutí hrající Kalvoda, jehož tvrdou ránu brankář hostí jen s námahou vyrazil do bezpečí a rozhodčí chvíli nato odpískal konec.

Naši borci tak zakončili pro většinu z nich jistě mimořádně náročný a neobvyklý „anglický týden“ (během 7 dnů sehráli 3 mistrovská utkání!) již 3. remízou v řadě; na rozdíl od předchozích výsledků v Rájci a Kuřimi však nutno říci, že tentokrát je remíza s Blanskem velmi cenná, protože hosté předvedli jednoznačně nejlepší výkon ze všech mužstev, se kterými jsme se doposud v KP utkali.
  
V příštím kole zajíždíme v sobotu 8. 10. do Podivína, jehož sílu známe z loňské I.A; odjezd autobusu ve 13:15 hodin od hřiště, srdečně zveme všechny zájemce.

zpracoval Oldřich Nechvátal
    

—————

Zpět