RAFK Rajhrad A - Framoz Rousínov ... 0:0

19.11.2011 18:19

Rozloučení s podzimem

Hlavním rozhodčím byl p.Strya ml., na pomezí p.Hlubinka a p.Krchňák, delegátem svazu byl p. Slabý; utkání navštívilo cca 130 diváků.

R A F K: Franzberger – L.Fiala, Horváth, Buc – Neuhybel, Haňka, Podaný, Kouřil (78.Sedláček), A.Fiala – Polák, Kalvoda (69.Škaroupka)
Rousínov: Ustohal – Svoboda, Boušek, Kubala, Pupp – Havel, Fiala, Kupčík (88.Hartl), Kalouda – Benda, Sedláček (75.Makiš)

ŽK: 0 – 49.Kalouda, 58.Sedláček, 65. Havel, 67.Kubala

Hned od samého začátku střetnutí bylo zřejmé, že naši hoši chtějí dát zapomenout na minulý nevydařený zápas a přistoupili k utkání s maximální  snahou a nasazením. K větší jistotě a sebevědomí přispěly možná i změny v sestavě: do branky se vrátil Franzberger, L.Fiala zaujal svůj původní post krajního obránce, na levém kraji obrany mohl po zranění opět nastoupit Marek Buc a kapitán Horváth si po čase znovu zahrál stopera. Všichni hráči bez vyjímky se vzájemně „zdravě hecovali“ a malinko zaskočený favorizovaný soupeř jen s obtížemi odolával našemu tlaku. V 5.min po pěkné kombinaci Kouřil – Kalvoda nabíhal na prudkou přízemní přihrávku Polák, ale k zakončení do prázdné brány mu chyběl pověstný krůček. V 9.min po kopu z rohu napálil odražený míč prudkou ranou Podaný, ale hosté tečovali na další roh. Ve 13.min opět po kopu z rohu mířil Kalvoda z poměrně dobré pozice hlavou nad. Do 20.min jsme zahrávali ještě dva rohy; poté se hra na chvíli vyrovnala a i hosté měli 3x po sobě možnost vyzkoušet si tuto standardní situaci – nebezpečí přitom hrozilo především od jejich urostlých dvoumetrových zadáků. V 36.min se ocitl v šanci Adam Fiala, jeho střela však skončila na břevně a stav se tedy neměnil. Naši hráči převzali opět iniciativu a byli do konce poločasu lepší, do šancí jsme se již ale nedostávali. V těchto fázích nám také nepřál rozhodčí, který přehlížel dosti hrubé fauly hostů a nakonec se rozhodl (k všeobecnému údivu a bez zjevného důvodu) ukončit poločas o 2 minuty dříve.

Druhý poločas začali naši borci se stejným zápalem, jenže i hosté pochopili,že chtějí-li v Rajhradě bodovat, musí ke svému obvyklému výkonu přidat i něco navíc. A tak byl k vidění skutečně velmi rychlý a hodnotný zápas nahoru-dolů a je potěšitelné konstatovat, že i v těchto fázích jsme Rousínovu stačili a byli i blíže ke vstřelení vytouženého gólu; v 60.min přehodil Martin Kalvoda hostujícího brankáře, ale míč směřující do prázdné branky stačil ještě vracející se obránce vykopnout! Z následného tlaku jsme vytěžili dva rohy (ovšem bez efektu) a podráždění hosté 2 žluté karty; v 69.min vystřídal Kalvodu, jenž odvedl v utkání velký kus práce, čerstvý Škaroupka a bitva pokračovala dál. Zatrnulo nám v 71.min, když gólovou střelu zblízka stačili naši obránci tečovat na roh. V 78.min vyslyšel trenér Janošek volání části fanoušků za brankou domácích a poslal na hřiště Radka Sedláčka, který hned vzápětí už už prostrkával míč do šance Škaroupkovi, ale hosté se opět na poslední chvíli ubránili. V 83.min uvolnil Tomáš Podaný (hrající opět ve velmi dobré formě a zlepšující se zápas od zápasu) na chvíli neobsazeného Škaroupku; Petr se namísto svého oblíbeného voleje rozhodl míč zpracovávat a pozorný golman hostí šanci včasným vyběhnutím zlikvidoval. Naši chtěli utkání rozhodnout stůj co stůj, nepřestávali v náporu, ale málem že neuhodilo na druhé straně. Při jednom ze závěrečných brejků do naší otevřené obrany nastřelili hosté v 87.minutě tyč! Oba týmy se pak jěště pokoušely rozhodnout ve zbývajícím čase, utkání však přesto skončilo bez branek. Spokojení diváci odměnili své oblíbence zaslouženým potleskem, protože i když jsme gól neviděli, o dramatické okamžiky nebyla nouze, zápas byl hraný ve vysokém tempu, s velkým nasazením a celkově měl z obou stran velmi dobrou úroveň.

Stejně pozitivně je možno hodnotit i naše „nováčkovské“ působení v celé podzimní části krajského přeboru. Domnívám se, že náš tým udělal (proti loňské, nepříliš záživné I.A třídě) značný výkonnostní posun, za což patří velký dík nejen hráčům, ale především trenéru Jarkovi Janoškovi, jenž svým poctivým přístupem k vlastním tréninkům (a také za pomoci osvojení si moderních metod trénování) dokázal dostat z některých hráčů výkony na samé hranici jejich dosavadních schopností a podařilo se mu dle mého i namíchat tu správnou alchymii při sestavování týmu, kde se kloubí zkušenosti starších s přehledem střední generace a dravostí mládí. Výkony našich nejmladších borců Marka Buce (nar.18.2.1994) a Tomáše Podaného (29.9.1992) jsou již teď velkým příslibem do budoucna; nerad bych to zakřiknul, ale na dobrý fotbal bychom mohli v Rajhradě chodit ještě hodně dlouho. S tímto přáním bych se s podzimní částí sezóny rozloučil a věřím, že se všichni společně můžeme těšit na zahájení jarní části soutěže, která slibuje zajímavý, dramatický průběh a jistě i nadále kvalitní zápasy v podání našich borců.

Autor komentáře: Oldřich Nechvátal                               
    
P.S. Jelikož jsem se rozhodl s činností nástěnkáře skončit (z osobních důvodů), chci vám všem, kteří jste nástěnce věnovali pozornost, poděkovat a svému nástupci popřát do této zdánlivě jednoduché, ale ve skutečnosti velmi náročné (především časově) práce popřát co nejvíce úspěchů!  O.N.
        

 

 

—————

Zpět