RAFK Rajhrad "A" – Sokol Novosedly ... 2:0 (0:0)

21.09.2011 20:09

Rajhrad ubojoval druhé vítězství v přeboru

Běží třiapadesátá minuta duelu Rajhrad – Novosedly a domácí středopolař Kouřil posílá z levé strany střílený centr na hranici penalty, tam skáče Michal Polák a parádní hlavičkou posílá míč přesně k pravé tyči. Gólman Šelc se natahuje marně. RAFKA se ujímá vedení a padá z ní zjevná nervozita po špatných výsledcích z poslední doby. Nováček soutěže uhrál v posledních pěti zápasech jen bod, v tabulce klesl až na 15. příčku. Proti Novosedlům se potřeboval chytit, což se povedlo. Vyhrál 2:0.

Velké tempo, hodně soubojů, méně fotbalovosti. Takto by se dal stručně shrnout střet dvou celků z opačných pólů tabulky. Novosedly působily v prvním poločase sebevědomějším dojmem. Dvě velké šance ale měli domácí. V 17. minutě se po chybné rozehrávce dostal do samostatného úniku Polák, jenomže nastřelil jen vyběhnuvšího Šelce. A hostující brankář vyrazil i pěknou Škaroupkovu střelu o minutu později. Na druhé straně vypadal nebezpečně průnik Mucaly, jehož pokus na poslední chvíli zablokovali domácí na roh. Jinak se ani jeden z celků na dostřel soupeřovy branky v první půli nedostal.

V 50. minuty zahrozily závarem před Franzbergerovou brankou Novosedly. Už za tři minuty se skóre měnilo – na opačné straně. Michal Polák hlavičkou poprvé rozvlnil síť. A po Ráječku si připsal už druhý vítězný gól. Z protiútoku mohl srovnat Štyks, v největší hostující šanci nastřelil jen Franzbergera. A když branku netrefil po centru Klobásy Mucala, RAFKA odskočila. V 71. minutě podcenil souboj se Škaroupkou v pokutovém území Křivánek, domácí útočník se dostal před svého strážce a střelou z těžkého úhlu překvapil Šelce a snad i všechny na stadionu - 2:0.

Novosedelští po druhé inkasované brance rezignovali. Rajhrad mohl přidat v závěru další branky. Samostatný nájezd neproměnil Nekvapil a střídající Kalvoda byl sám před Šelcem dvakrát, jenomže své šance zahodil.

Rajhrad porazil po bojovném výkonu Novosedly 2:0.

RAFK Rajhrad – Sokol Novosedly 2:0 (0:0); branky: 53' Polák, 71' Škaroupka
ŽK: 33' Křivánek, 80' Mucala (Novosedly)
Rajhrad: Franzberger – Skoupý, Horváth, Knebl, Neuhybel – Buc, Nekvapil, Haňka, Kouřil – Škaroupka, Polák
Novosedly: Šelc – Janůfka, Křivánek, Němeček, Sýkora (86' Spodný) – Mucala, Klobása, Knee (78' Juřena), Foltýn (69' Zeman), Kovář – Štyks

 

Jaroslav Janošek a Bohdan Ryšavý nejen o utkání Rajhrad – Novosedly

JAROSLAV JANOŠEK (RAFK Rajhrad) ...

... o výhře nad Novosedly
Myslím, že naše vítězství je zasloužené. Vybojované. Novosedly neměly prakticky za celý zápas šanci. Novosedelští hrají takový styl, že nedostávají góly, nedávají góly. My jsme s nimi chtěli držet tempo a veřili, že nám tam něco padne. Nakonec je výsledek pro Novosedly ještě milosrdný, protože jsme měli v závěru další šance. Jenom Kalvoda mohl dát snad hattrick, ale bohužel branku nedal.

... o vysokém tempu zápasu a menší fotbalovosti
S Novosedlama se ani jinak hrát nedá. Oni mají fyzicky nadupaný mančaft a musíte přistoupit na jejich tempo. Zápas měl takové tempo, že ani nešlo hrát kombinačně. Byl to boj o odražené míče, o vítězné souboje. O to dnes šlo.

... o pěti nevyhraných zápasech za sebou
Trošku nervozity bylo, měli jsme jenom čtyři body, ale na druhou stranu je začátek soutěže. Bylo na nás vidět, že chceme moc vyhrát, což asi rozhodlo. Ani v zápasech, ve kterých jsme prohráli, jsme nebyli horší. Dnes jsme měli potřebné štěstí, které se od nás minule odklonilo.  

... o nastoupení v posledních minutách (o poločase se převlékl do dresu a v 88. minutě vystřídal Kouřila)
V kádru máme devatenáct hráčů a sešlo se to tak, že nám jich šest chybělo kvůli zraněním a kartám. Citelně chybí klíčový hráč Máša. Horváth se musel posunout na stopera a pro nás je obrovská škoda, že ho nemůžeme využít ve středu zálohy, protože to je hráč na vyšší třídu, než je krajský přebor. I další kluci potom hráli na jiných postech.

... o případném návratu na zelený pažit
Já už na návrat na hřiště nemyslím. Za celé jaro jsem hrál třikrát čtyřikrát po pár minutách, protože jsem byl zraněnej. Poslední větší porci jsem hrál snad v dubnu v Hrušovanech nad Jevišovkou. Už příští týden v Rájci bychom měli být kompletní a chceme tam vyhrát.


BOHDAN RYŠAVÝ (Sokol Novosedly) ...

... o porážce v Rajhradu
Domácí šli vítězství trošku víc naproti. První gól, který jsme dostali, byl krásnej. Tam se snad ani nedá nikomu nic vyčíst, centr a hlavička do šibenice. Druhý gól padá dle mého názoru na vrub brankáře. Stav 0:2 nás dostal do kolen. Citelně nám chyběli Ligas se Šebestou.

... o defenzivní činnosti před prvním gólem
Do prvního gólu jsme domácí prakticky do ničeho nepustili a byli v obranné fázi fakt dobří. Pak už jsme tam začali mít okénka a někteří hráči už neunesou, že prohrávají, ztrácí drive a sílu poprat se o výsledek.

... o vedoucí příčce v tabulce
Ta nás negativně určitě nepoznamenala. Povedly se nám dva zápasy, ve kterých jsme byli lepší a vyhráli je. Byli jsme v tabulce první po šesti zápasech a to není rozhodující.

... o ambicích klubu
Chtěli jsme se vyhnout bojům o záchranu. Hrát střed tabulky. Teď jsme prohráli, ale čeká nás další zápas, kde chceme doma se Zbýšovem potvrdit dobrou formu a bodovat a posunout se zase výš.

... o zlepšení v domácích zápasech
Změnili jsme taktiku hry. Nezalezem, nevyčkáváme, ale presinkem nenecháme soupeře rozehrát a zatím se nám to daří.

 

zdroj: www.jihomoravskyfotbal.cz

—————

Zpět