RAFK Rajhrad "A" - TJ Fotbal Jevišovice 5:1

25.04.2010 11:13

Krásné sobotní odpoledne provázelo na utkání dvou v tabulce sousedících týmů asi tak 80 přihlížejících diváků. Jak už bývá pravidlem, domácí tým nastupoval nekompletní: sice už s uzdraveným Tomášem Jankulárem a s Markem Bucem, který se zranil v minulém utkání. Jeho nominace se však později ukázala jako předčasná. Na lavičku usedl Vilém Ungr, po zranění i Pavel Máša a opět se do fotbalového stejnokroje oblékl trenér Marek Sedláček.

Rajhradský tým vstupoval do utkání s předsevzetím na domácí půdě zabodovat! Začátek tomu odpovídal, když jsme častěji drželi míč na svých kopačkách. Při jedné z pěkných akcí se na levém kraji krásně uvolnil Marek Buc, ale jeho nebezpečnou střelu hostující brankář chytil. Hosté se sporadicky dostávali do našeho obranného pásma, kde přes zkušeným Jarkem Janoškem dobře organizovanou obranu nic vážného nevytvořili. I když jsme měli míč častěji v držení, i naši útočníci (kromě střely Jarka Kouřila) nic vážnějšího nevytvořili. Ale přece jen se domácí fandové dočkali - ve 44. minutě při rohovém kopu Jarka Kouřila se míč odrazil od hostujícího obránce a skončil v jejich síti - 1:0, ale i tak by dostali gól, neboť u branky byl v pohotovosti dobře postavený Petr Možný. Během prvního poločasu musel být nedoléčený Marek Buc vystřídán Markem Sedláčkem.

Po krátkém odpočinku jsme nastoupili do druhé půle beze změn a zápas se vyvíjel ve stejném duchu jako v první půli. V 60. minutě musel kvůli natrženému svalu odejít Marek Sedláček a nahradil ho Vilém Ungr, který se rozhodl svůj pobyt na hřišti zúročit - krásnou přihrávkou našel Martina Kalvodu a ten se nemýlil - 2:0. Neuběhlo ani pět minut a s velkou chutí hrající Radek Sedláček si šikovně obhodil hostujícího gólmana a do prázdné branky vsítil třetí gól - 3:0. Za takového stavu si náš mančaft začal konečně věřit a rozehráli takový fotbal, jaký jsme už dlouho neviděli. V 73. minutě nevyzpytatelný Vilda Ungr z dost ostrého úhlu přehodil jak obránce, tak i snad dvoumetrového brankáře a pro Lukáše Knoflíčka nebyl problém hlavičkou upravit skóre na 4:0. Po kombinaci Jarka Janoška, který z vlastního obranného pásma vynesl míč na půlku soupeře a po narážce na jeden dotek opět s Vildou Ungrem byl stav utkání 5:0. To bylo těsně před tím než šli sami na brankáře ještě Radek Sedláček s Vildou Ungrem, který by si zasloužil dát gól, ale Radek chtěl zakončit sám a jeho úmysl hostující brankář vystihl. V závěru se dočkali i hosté, kteří vstřelili čestný gól 5:1, a tak za doprovodu potlesku domácích fandů, za který jim kluci děkují, odcházeli do kabin konečně v dobré náladě.

Radek Sláma, vedoucí mužstva

—————

Zpět