RAFK Rajhrad B - Moutnice B 4:0 (3:0)

06.10.2010 11:08

základní sestava: Hledík – Havlík, Klíma, Máša (55’ Jurečka), Neugebauer – Klement, Pachl (75’ Zajíc), Sedláček (60’ Pokorný), Homola – Koláček, Gáč; náhradníci: Pokorný, Zajíc, Jurečka, Mixa.
Domácí mužstvo RAFK B hostilo na svém hřišti Moutnice. Před zápasem Rajhrad okupoval 6. místo s 12 body a hostující tým 12. místo s počtem bodů 5. Po dvou posledních remízách jsme chtěli na našem hřišti uspět a získat tak 3 body.

Utkání začalo vzájemným okopáváním, které bylo vcelku vyrovnané. V 11. minutě však zahrál přímý kop Pavel Máša z pravé strany velkého vápna tak přesně, že míč skončil až v rohu vzdálenější branky – 1:0.  Netrvalo dlouho a ve 22. minutě unikl Milan Gáč z ofsajdové pasti soupeřům a řítil se sám na brankáře, kterého dokázal obstřelit – 2:0. Z naší strany se sice hrál ne příliš pohledný nakopávaný fotbal, ale důležité bylo, že jsme vedli. Ve 41. minutě utekl po pravé straně Martin Homola, který obešel soupeře a poslal míč do vápna, kde se o něj porval opět Milan Gáč a v těžké situaci překonává hostujícího gólmana – 3:0. Za tohoto stavu jsme šli i do kabin o poločasové přestávce.

Hned z kraje druhého poločasu jsme byli nuceni vystřídat Pavla Mášu, který měl problém s kolenem. Místo něj nastoupil na pozici předstopera hrající trenér Jirka Jurečka. V 15. minutě jsme po osobní domluvě před zápasem vystřídali Radka Sedláčka, který nám společně s Pavlem Mášou přišel pomoci z A mužstva. Jejich kvalita byla na hřišti určitě znát a budeme rádi za každou vzájemnou spolupráci mezi A a B týmem RAFK. Místo Radka nastoupil na střed zálohy ještě dorostenec Dan Pokorný a v 75. minutě se dostal na hřiště i další dorostenec Honza Zajíc, který vystřídal Tomáše Pachla. Střídající hráč po svém příchodu na hřiště nechtěně zahrál ve vápně rukou a kopala se penalta. Mara Hledík však ze svého arsenálu vytáhl bravurní zákrok a střelu vyrazil. Stav tedy stále byl 3:0 pro domácí. Rád bych zmínil akci dorostence Pokorného, který sólem přes půl hřiště dokázal obejít čtyři soupeře, škoda jen, že jeho střela se štěstím pro Moutnice neskončila v brance. Pět minut před koncem však Milanovi Gáčovi již dva vstřelené góly nestačily a přidal třetí, pro něj nezvykle hlavou, když zužitkoval velmi dobře kopnutý roh Aldy Klementa – 4:0. Tímto výsledkem zápas skončil.

Jsme moc rádi, že jsme získali 3 body, a tím se posunuli v tabulce na 4. místo. Příští zápas nás čeká v Žabčicích s velmi silným soupeřem, který nás jistojistě prověří více, než sestupem ohrožené Moutnice. Srdečně zveme fanoušky a děkujeme jim za jejich podporu.

Tomáš Bábor, trenér B mužstva

—————

Zpět