RAFK Rajhrad "B" - Sokol Těšany 1:2

04.04.2010 19:21

střelec branky: Srnec Libor

červená karta: Pokorný Daniel

Naše rezervní mužstvo nastoupilo k prvnímu domácímu utkání jarní části proti aktuálně čtvrtému celku tabulky, fotbalistům z Těšan. Náš již tradičně omlazený tým povzbuzený přechozí výhrou z Tvarožné vstoupil do utkání velice aktivně a útočně. Výsledkem toho bylo vypracování několika velice dobrých gólových šancí, které měli postupně na kopačkách Libor Srnec, Vilda Ungr a Milan Gáč. Bohužel ani jedna z nich neskončila gólem, o což se také velkou měrou přičinil hostující brankář několika mimořádnými zákroky. Naopak zničeho nic udeřilo na druhé straně, když po naší zbytečné ztrátě míče ve středu hriště se hosté rychlým kontrem a střelou z dvaadvaceti metrů ujali vedení 0:1. Do konce první půle se hrálo již jen mezi šestnáctkami a bez změny skóre.                          

Do druhého poločasu nemohl kvůli zranění nastoupit Tomáš Pachl, kterého nahradil Andrej Pohorelec. Tento velice kvalitní fotbalista však teprve dohání tréninkové manko a tak jeho herní pohoda není zdaleka taková, na jakou jsme bývali v minulosti zvyklí. Přesto jsme také druhé dějství zahájili aktivní kombinační hrou a tlačili se směrem k brance soupeře, ale brankové příležitosti podobné těm předchozím jsme si již nevypracovali. Velkým dílem k tomu přispěl i fakt, že náš soupeř velice úporně bránil a vyrážel jen do ojedinělých protiútoků a jeden z nich bohužel využil ke vstřelení druhé branky 0:2. Od této chvíle hráči hostujícího mužstva už jen soutěžili o to, kdo po osobním souboji víc "zařve" a bude déle ležet na zemi. Díky této vyspělé fotbalové taktice a s přispěním na obě strany velice často chybujícího rozhodčího, se jim dařilo naše hráče držet v uctivé vzdálenosti od svého brankáře. Přesto bylo ještě dost času na zkorigování výsledku. To by se však nesměl nechat v 75. minutě vyloučit Dan Pokorný, který se nechal vyprovokovat a dal rozhodčímu příležitost k udělení druhé žluté a následně červené karty. Od této chvíle se utkání už jen dohrávalo a nám se  podařilo v 90. minutě pouze upravit skóre na konečných 1:2.

Určitě jsme neodehráli špatné utkání, hráčům nelze upřít snahu a bojovnost, nebyli však dostatečně efektivní v zakončení. Příležitost k nápravě však bude již v následujícím kole, které hrajeme opět na domácím hřišti, kde přivítáme o záchranu bojující Židlochovice.

Jak jsme nastoupili: v brance: Dominik Kadlec

                           obrana: Petr Šinkovský, Lukáš Neugebauer, Martin Kouřil, Aleš Klement

                           záloha: Libor Srnec, Dan Pokorný, Tomáš Pachl (45´Andrej Pohorelec), Pavel Koláček

                           útok: Vilém Ungr (od 60´Jakub Kadlec), Milan Gáč

                           připraveni do hry: Petr Havlík, Jirka Jurečka

se zpožděním připravil referát vedoucí mužstva:

Vladimír Štěpánek

—————

Zpět