RAFK Rajhrad "A" - SK Olympia Ráječko ... 1:0 (0:0)

07.08.2011 20:44

Sestava RAFK: Franzberger, Fiala L., Máša, Knebl, Skoupý, Horváth, Haňka, Buc, Kalvoda, Kouřil, Škaroupka; střídačka: Fiala A., Polák, Neuhýbel, Koutný, Hledík

V prvním mistrovském utkání krajského přeboru po osmi letech jsme nastupovali proti silnému soupeři s respektem. Hosté z Ráječka v úvodu utkání častěji drželi míč na svých kopačkách, až ve 12. minutě jsme získali rohový kop, ze kterého jsme ale bránu neohrozili. Ve 14. minutě zahrozili hosté z trestného kopu po faulu Horvátha, ale hlavou tečovaný míč směřoval těsně nad. Zápas se odvíjel ve velmi svižném tempu a v 18. minutě po ose Kalvoda - Škaroupka - Kouřil, který dobře rozehrál akci, míč trefil pouze bránícího hráče. Vyložená šance Haňky ve 20. minutě taktéž skončila trefou do obránce. V této fázi zápasu jsme měli trošku herně navrch, a tak se ve 28. minutě Kouřil lobem snažil přehodit brankáře, ale ten vyrazil na rohový kop. Ve 36. minutě zahrozili hosté, ale náš brankář byl na místě. Po první půli se šlo do šaten za bezbrankového skóre.

Ve druhém poločase se trošku přiostřilo, a tak na obou stranách rozhodčí musel udělit po dvou žlutých kartách. V našem týmu došlo ke střídání: v 69. minutě nahradil Polák Škaroupku, který svým výkonem hodně potrápil hostující obranu, ve stejné minutě nahradil Buce Neuhýbel a v 85. minutě Kalvodu A. Fiala. Čas rychle ubíhal a už jsme se báli, že po oboustranně náročném utkání před 300 diváky skončí zápas bez branky, ale v první minutě nastaveného času, kdy domácí ještě zatlačili hosty do jejich vápna, se po jednom centru míč odrazil od tyčky k Polákovi a ten nezaváhal – 1:0.

Myslím, že utkání bylo velmi kvalitní, jistě se divákům líbilo.

Příští zápas odehrajeme na hřišti Framoz Rousínov, odjezd autobusu od RAFK ve 14:45. Budeme rádi, když nás přijdete povzbudit.

Radek Sláma, v. m.

—————

Zpět