Slavoj Podivín - RAFK Rajhrad "A" ... 0:3 (0:1)

12.10.2011 16:48

branky: 29. Neuhýbel, 68. Polák a 76. Kalvoda
diváků: 120, ŽK 60. Kadrnka – 50. Polák, 62. Horváth, 64. A .Fiala, rohy 10:5

sestavy:
Slavoj Podivín: Létal T. – Sádlo (65. Plundrák), Čapka K., Létal L., Kudrnka – Martenčík, Barvík (78. Dudáš), Čapka A., Očenášek – Dohnal, Švestka K.
RAFK: Franzberger – Knebl, Fiala L., Horváth, Buc – Nekvapil (87. Janošek), Fiala A. (64. Podaný), Kouřil, Neuhýbel – Kalvoda (83. Sedláček), Polák

V souboji dvou nováčků KP jsme dokázali zvítězit a poprvé na hřišti soupeře tak naplno zabodovat! Utkání však nebylo zdaleka tak jednoznačné, jak napovídá konečný výsledek. Z výčtu šancí obou mužstev vyplývá, že lví podíl na této cenné výhře má opět skvělý brankář František Franzberger.

V úvodu utkání ve 4. min dostal krásný míč od dnes výborně hrajícího Kouřila Marian Nekvapil, ale nastřelil pouze domácího golmana. Pak se již více prosazovali domácí a náš brankář Franzberger musel postupně likvidovat v 9. min. střelu Dohnala z dobré pozice, v 18. min. nebezpečnou střelu L. Létala z úhlu, ve 23. min. gólovou hlavičku K. Švestky přímo do šibenice; hned po následném rohu vytáhl další umístěnou hlavičku na břevno! Tlak domácích narůstal, ale udeřilo na druhé straně: ve 29. min. si na krásný centr Kalvody naběhl Martin Neuhybel a hlavou otevřel skóre – 0:1 pro nás! Tak skončil i první poločas.
Po přestávce toužili domácí za každou cenu vyrovnat, otevřeli hodně hru a naši hráči tak měli možnosti k brejkům do rozhozené obrany. V 63. min. postupovali Kalvoda, Polák a Kouřil na jediného obránce, posledně jmenovaný akci zakončoval, ale brankář domácích šanci bravurně zneškodnil, podobně jako v 54. min. náš František, který po trestném kopu reflexivním zákrokem zmařil domácím další nebezpečnou hlavičku. O osudu utkání tak rozhodla 68. minuta, kdy po úniku zkušeného Martina Kalvody se prosadil zblízka Michal Polák a dal na 0:2! Neuběhlo ani deset minut a v 75. minutě po centru bratrance Kouřila korunoval svůj hodně dobrý výkon i Martin Kalvoda a zvýšil již na 0:3!!  Tento fakt neunesli někteří zklamaní fandové domácích a opouštěli stadion, i když hráči Slavoje bojovali nadále a snažili se výsledek alespoň korigovat. V 82. min. opět skvěle zasahoval Franta Franzberger proti hlavičce K. Švestky; po následně rozehraném rohu byl již Fana překonán, ale na brankové čáře jej zastoupil Fiala a pomohl tak udržet našemu brankáři čisté konto. Po dvojím taktickém střídání jsme pak již utkání dovedli do vítězného konce a hráči si užili i závěrečnou „děkovačku“ s našimi věrnými fanoušky, zakončenou oblíbeným skluzem po břiše.

Věříme, že stejný důvod k radosti budeme mít i po sobotním domácím zápase s Moravským Krumlovem, jenž začíná v 15:00 hodin a na který vás co nejsrdečněji všechny zveme!

Dle postřehů našeho populárního hlasatele Milana Hrůzy a nejstaršího skalního fandy Oldřicha Havlíka zpracoval O. Nechvátal (na utkání nepřítomný).

—————

Zpět