Slovan Brno - RAFK Rajhrad "A" 2:0

28.03.2010 15:31

Dne 27. 3. zajížděl "A" tým k prvnímu mistrovskému utkání na hřiště Slovanu Brno v hodně pozměněné sestavě. Kvůli operaci chyběl Pavel Máša, do Rakouska odešel Milan Šebesta, stále distancovaný Aleš Horváth, do přípravy se ještě nezapojil Robert Mifek, zřejmě skončí i Lukáš Neugebauer a na lavičku po zranění usedl David Knebl. Do mužstva  dobře zapadli noví hráči Dušan Derbl na postu útočníka, který přišel z Hustopečí, dále Tomáš Jankulár z Kohoutovic, ale také náš odchovanec teprve 15-letý Marek Buc, který odehrál celé utkání velmi slušně. Na lavičce náhradníků usedl mimo jiné i další odchovanec Daniel Pokorný. I když se na hřiště dostal jen na pár minut, věřím že s trpělivostí a poctivým tréninkem se do sestavy jistě dostane.

Zápas byl ze začátku hodně opatrný, ale byli to domácí, kteří měli počáteční menší převahu. Ve 20. minutě nakopnutý míč do velkého vápna. Náš brankář Marek Hledík ve snaze míč chytit, se srazil s vlastním obráncem a míč mu vypadl. Pro domácí už nebyl problém se ujmout vedení - 1:0. Po této brance jsme převzali aktivitu, ale při zhuštěné obraně domácích jsme se dostávali do šancí jen zřídka. Za zmínku stojí hlavička Martina Kalvody a samostatný únik Jarka Kouřila, který trefil náruč domácího brankáře. Škoda, že jsme jednu z těchto šancí nevyužili.

Do druhého poločasu jsme nastoupili beze změn, ale také na herním projevu se nic nezměnilo. Domácí stále ze zahuštěné obrany nakopávali míč dopředu a naše útoky končily ve velkém vápně nebo v náručí jejich brankáře. Navíc přišlo k několika pro náš tým nepříjemným situacím. Nejprve musel kulhajícího Tomáše Jankulára vystřídat Radek Sedláček, to už za stavu 2:0. Při jednom protiútoku se srazil brankář Marek Hledík s domácím hráčem a s poraněným kolenem musel být vystřídán Markem Chmelařem. Při snaze něco s nepříznivým výsledkem udělat, se asi 10 minut před koncem zápasu zranil Jarda Kouřil, kterého vystřídal Dan Pokorný. Výsledek zůstal nezměněn a my musíme jen doufat, že se naši zranění dají do pořádku.

Na závěr děkujeme všem věrným fanouškům, kteří mužstvo podporují na domácích zápasech, ale také zajíždějí na zápasy hrané venku. Věříme, že jim to vydrží.

Radek Sláma, vedoucí mužstva

—————

Zpět