Soběšice - RAFK Rajhrad A 1:3 (1:1)

06.09.2010 13:07

V sobotu 28. srpna odjížděl autobus s hráči a fanoušky do Soběšic. Všichni jsme věděli, že to bude velice nepříjemný soupeř, o čemž jsme se mohli přesvědčit už v loňské sezóně. Náš tým byl kompletní až na drobná zranění Jarka Kouřila, Michala Poláka, nad kterými visel otazník, jestli vůbec nastoupí, ale před začátkem se šli rozběhat a rozhodlo se, že do zápasu naskočí hned od začátku. Na lavičku usedl Radek Sedláček, který ze zdravotních důvodů do utkání nenastoupil.

Po opatrném začátku jsme to byli právě my, kdo se dostával více do šancí a právě v 10. minutě po nedorozumění domácí obrany s brankářem “zvedl” Michal Polák naši lavičku s překvapivě hojnou účastí fanoušků RAFK, když skóroval – 0:1. Od tohoto okamžiku jsme začali domácí tým “tlačit”, ale nebyli jsme stavu zvýšit skóre, abychom mohli hrát trochu uvolněněji. A to se ukázalo jako chyba, domácí potrestali naši lehkovážnost v obraně a ve 20. minutě domácí upravili skóre na 1:1.

Za zmínku stojí 33. minuta, kdy domácí hráč trefil nadějného (a do té doby výborně hrajícího) Mariana Nekvapila přímo do stehna, a ten musel být po pěti minutách vystřídán Peťou Možným. Do poločasu se nic nezměnilo a tak se do kabin odcházelo s vyrovnaným skóre.

Do druhého poločasu jsme nastoupili s odhodláním odvézt plný bodový zisk. Zpočátku to bylo takové neurovnané a s ubíhajícími minutami jsme se dostávali stále častěji před branku domácích. Z dobře připraveného samostatného útoku Petra Možného, který s přehledem našel volného Martina Kalvodu, vzniklá krásná gólová situace – Martin Kalvoda s přehledem proměnil na 1:2, to běžela 57. minuta. Od té chvíle to pro nás bylo neuvěřitelně dlouhých 30 minut do konce – jako kdybychom se uspokojili s výsledkem, v dost náročném utkání jsme se přestali pohybovat a tím se domácí dostávali do přetížené obrany častěji před naši bránu. Po vystřídání Jarka Kouřila mladým Markem Bucem v 67. minutě, se tento mladý hráč dostal do krásné příležitosti vstřelit branku, ale jeho slabou střelu domácí brankář pokryl. Taktéž náš brankář chytil dvě nebezpečné střely domácích. To ještě zasáhl do utkání Jarek Janošek místo lehce zraněného Lukáše Knoflíčka a v 87. minutě, kdy po krásném uvolnění Martina Kalvody a jeho lehkým dloubákem přes brankáře trefil vytoužený třetí gól – 1:3.

A mohlo se oslavovat – to se také stalo, protože naši hráči mohli konečně své věrné fandy pohostit.

 Radek Sláma, vedoucí mužstva

—————

Zpět