Sokol Opatovice – RAFK Rajhrad "B" ... 1:3 (0:1)

07.09.2011 19:26

základní sestava: Hledík – Skoupý, Bábor, Neugebauer, Řičica (75. min. Havlík) – Koláček (70. min. Klement), Pokorný, Koutný, Zajíc – Fiala A. (80. min. Klíma), Gáč;
náhradníci: Klement, Klíma, Havlík, Kadlec D.

V přeloženém utkání jsme trochu netradičně v úterý navštívili nedaleké Opatovice. Čekalo nás tedy nelehké derby, neboť se střetla mužstva, která ještě v sezóně neprohrála, navíc mužstvo z Opatovic doposud neztratilo ani bod. Na utkání jsme se však pečlivě připravovali a věděli jsme, že v případě výhry by nás od vedoucích mužstev tabulky dělil pouhý bod. V opačném případě by manko vzrostlo na 7 bodů, kterému jsme samozřejmě chtěli předejít.
Utkání mohlo začít. Začal se oboustranně vcelku útočný fotbal, kde domácí využívali hlavně zkušeností bývalého ligového hráče Václava Kršky, který i přes postupující věk a kilogramy dokázal svým krytím míče a rozdělováním přesných míčů svým spoluhráčům zatápět naší obraně. Kdo však udeřil, jsme byli my. Tomáš Koutný zahrával roh a kopl ho tak přesně, že jeho adresátem byla hlava Tomáše Bábora, který vsítil první gól. Do konce poločasu se mohl sám řítit na bránu jak Adam Fiala, tak i Milan Gáč, ovšem pomezní rozhodčí odmával nesmyslné ofsajdy. Udeřit však mohli také hosté při námi špatně zachyceném dlouhém nákopu hostů, protiútok však brankou neskončil a do kabin jsme tak odcházeli s jednobrankovým vedením.

Ve druhém poločasu jsme hlavně nechtěli brzy inkasovat, ale opak byl pravdou. Z rychlého protiútoku se trefily také domácí Hory a vyrovnaly na 1:1. Farma se však nepoložila, a při zahrávání snad dvanáctého rohového kopu v zápase, jsme opět tentokráte my (díky Pavlu Koláčkovi) vsítili gól a dostali se do vedení. Navíc se ke konci trefil také nestárnoucí kanonýr Milan Gáč a bylo rozhodnuto.

Tohoto vítězství nad místním rivalem v poměru 3:1 si velmi ceníme, ovšem zaslouženě díky naší bojovnosti, odhodlání a výkonu celého týmu Farmy, kterým jsme domácí mužstvo určitě předčili, za což jim velmi děkuji. Dík patří také fanouškům, kteří nás na horkou půdu do Opatovic přišli podpořit. Další zápas nás čeká v neděli od 16:00 v nelehkém utkání proti Kobylnicím, proti kterým bychom rádi potvrdili výhru z venku také v domácím prostředí.

Tomáš Bábor, trenér
 

—————

Zpět