TJ Hrušovany nad Jev. - RAFK Rajhrad "A" 2:0

19.04.2010 20:19

V neděli 18. 4. odjížděl autobus s naším hodně oslabeným týmem na hřiště do Hrušovan nad Jevišovkou, kteří se sice po podzimu pohybovali ve spodním patře tabulky, na jaře ale tým doplnili zkušenými hráči. Oslabení jsme byli o tyto hráče: kvůli zranění chyběl Dušan Derbl a Libor Srnec, na lavičku náhradníků usedl ne zcela zdráv Tomáš Jankulár a po dvouleté absenci se oblékl do dresu i trenér Marek Sedláček. Bohužel nebyl k dispozici ani jeden dorostenec.

Po odpískání začátku utkání se domácí tým vrhl do počátečního tlaku, kterému naše obrana vcelku zvládala vzdorovat. Ale překvapivě v 10. minutě, po našem snad druhém protiútoku, kdy z pravé strany nacentrovaný balon našel dobře stojícího Viléma Ungra. Ten krásným kolenem přehodil brankáře, ale i domácí bránu. Byla to ale jedna z mála akcí, které jsme si do poločasu vytvořili. Přišla 17. minuta utkání a z levé strany udeřili domácí. Krásnou přízemní střelou byl náš brankář překonán a na světelné tabuli se rozsvítilo 1:0. Při jedné pro nás dobře se vyvíjející situaci - troufnu si říct, že možná i gólové - zastavil tuto akci volně pobíhající nebezpečný pes, náš hráč nechal balón na místě a utíkal se schovat za hlavního arbitra. To bylo trochu zpestření na hřišti, ale dál oko diváka moc fotbalu nevidělo. Ve 36. minutě, kdy při naší špatné rozehrávce, nakopnutý míč z jejich kopačky se dostal do našeho vápna a dobře umístěnou hlavičkou domácí opět skórovali - 2:0. A za tohoto stavu se odcházelo do kabin.

Do druhé poločasu jsme vstupovali s tím, že se musíme více dostávat do blízkosti domácí branky a více zkoušet střely z dálky. Ale byla to bohužel jen teorie, neboť dobře organizovaná domácí obrana nás už od začátku k ničemu nepustila. Ke vší smůle se zranil náš velký talent Marek Buc, kterého nahradil právě trenér Marek Sedláček. Troufnu si říci, že jeho příchod na hřiště vlil našim hráčům krev do žil, protože hra se vyrovnala a v posledních dvaceti minutách jsme se aspoň čtyřikrát dostali do přečíslení, ale výborného domácího brankáře jsme už nepřekonali. Proto zápas skončil po 93 minutách 2:0 v náš neprospěch, a tak si mohli domácí fandové spokojeně pojídat voňavé klobásky z udírny a zapíjet je pivečkem a výbornou slivovicí.

Závěrem chci poprosit fanoušky, aby přišli na další mistrovské utkání podpořit kluky, aby tu herní krizi překonali. Musíme doufat, žei s tak úzkým kádrem budeme opět odcházet v dobré náladě.

Radek Sláma, vedoucí mužstva

—————

Zpět