Veverská Bítýška - RAFK Rajhrad A 2:5 (1:0)

08.11.2010 08:46

branky RAFK: Kouřil 3, Kalvoda, Polák

sestava: Franzberger – Fiala, Janošek, Knebl (Buc), Horváth, Nekvapil (Knoflíček), Neuhýbel, Sedláček (Možný), Kalvoda, Kouřil, Polák.

V neděli v pravé poledne když jsme odjížděli na hřiště posledního týmu tabulky, nikdo nepochyboval o tom, že bychom mohli alespoň bod přivézt. Od začátku utkání to vypadalo, že s tímto týmem to nebude tak jednoduché, jak se zdálo, protože jsme hráli do obranného valu tvořeného z osmi hráčů a jeden až dva vysunutí útočníci nám s nakopnutými míči od vlastní branky dělali problémy. V 16. minutě musel zabránit první brankové příležitosti náš brankář, který nohou překazil domácí šanci na 1:0. Vzápětí z protiútoku Jarda Kouřil trefil břevno. Jinak se naši hráči dostávali jen sporadicky do velkého vápna, aby mohli ohrozit domácí bránu. Ve 26. minutě udeřili domácí přes naši nezorientovanou obranu a na ukazateli se rozsvítila první jednička – 1:0. Jak jsem již zmiňoval, naši se jen těžko dostávali na dostřel domácí brány, a to také z důvodu nepřesných přihrávek, a z toho pramenilo, že nemohl nikdo vystřelit ani z dálky. Do kabin se šlo smutně za tohoto stavu.

Po odpočinku, občerstvení a dost důraznému domlouvání ze strany trenérů se šlo do druhého poločasu něco změnit, především zpřesnit hru a hrát trpělivěji v přechodu do útoků. Do druhého poločasu nastoupil Lukáš Knoflíček místo Mária Nekvapila. Vypadalo to, že se snad chytneme, ale přišla 50. minuta a s ní i změna skóre na 2:0 pro domácí. A to už vypadalo, že půjdeme na párek. To ale nedovolil Jarek Kouřil, který třemi brankami v rozmezí šesti minut otočil skóre na 2:3! a to ještě nebylo vše. Pak měli naši další branky na kopačkách v podání Radka Sedláčka, Lukáše Knoflíčka a Martina Kalvody, který se ale nemýlil a při krásném obhození brankáře bylo vymalováno – 2:4. Nakonec se ještě při krásném centru trefil Michal Polák – 2:5.

A tak po nevydařeném poločase naši hráči udělali radost svým věrným fandům, ale i těm, kteří netrpělivě čekali doma u svých mobilů na radostnou zprávu. Všem jim jako vždy hráči i realizační tým děkuje za jejich podporu a věříme, že i v odvetném utkání na domácí půdě, a to v posledním podzimním utkání, zvítězíme. Pak už nás čeká jen zimní odpočinek a hráče příprava na jarní sezónu. Příprava tentokrát neproběhne formou zimního turnaje, ale jsou domluvena přátelská utkání s Mutěnicemi, Kyjovem, Mikulovem, HFK Olomouc, soustředění ve Strážnici a další utkání, o kterých vás určitě budeme na internetových stránkách informovat.

Znovu vám chceme poděkovat za vaši přízeň a zároveň přejeme radostné prožití vánočních svátků a do nového roku 2011 vykročení tou správnou nohou!

Radek Sláma, ved. mužstva

—————

Zpět