Vojkovice B - RAFK Rajhrad B 3:1 (1:0)

27.10.2010 18:32

základní sestava: Hledík – Buc, Klíma, Neugebauer, Řičica – Zajíc (50‘ Pachl), Pohorelec, Nekvapil, Homola – Koláček, Gáč , náhradníci: Havlík, Pachl, Mixa, branky: Pohorelec

V 11. kole III. třídy okresního přeboru navštívilo naše mužstvo fotbalisty z Vojkovic, a tímto tak dovršilo “Vojkovický víkend”, kdy den před námi zde sehráli utkání náš dorost a áčko, nutno podotknout, že vítězně. My jsme samozřejmě chtěli srazit Vojkovice i naším vítězstvím, ovšem čekal nás soupeř, který doposud ještě neprohrál a tyčil se na prvním místě tabulky. Našemu mužstvu chyběl vykartovaný Aleš Klement, zraněný Laďa Hansl a dorostenec Pokorný. Naopak pomoct z A-mužstva nám přišli Marián Nekvapil, Marek Buc a dlouhodobě již i Marek Hledík. Utkání začalo velmi svižně a po gólu jsme sahali první my již v 11. minutě po dvou obrovských šancích Andreje Pohorelce v rozmezí několika vteřin, kdy domácí odvrátili gól s velkým štěstím. Udeřilo však na druhé straně hned z protiútoku, kdy domácí proměnili rychlý break ve vedení na 1:0. Opět se potvrdilo známé “nedáš – dostaneš”. Ve 28. minutě prošel Pavel Koláček přes tři bránící protihráče a vystřelil, míč hosté odvrátili až za brankovou čarou, ovšem pomezní rozhodčí k překvapení našich hráčů nic neviděl a stav tak zůstal stále 1:0. Tak i skončil první poločas.

Druhý poločas však pro nás nezačal vůbec dobře, kdy v 50. minutě se řítili domácí útočníci na naši bránu. Vojkovický hráč však nahrál do jasné offsidové pozice, z které domácí útočník neměl problém skórovat. Trošku s podivem, že stejný pomezní nyní offside nemávl a v prvním poločase nám neuznal jasný gól. Nepomohly ani emoce, které vyvolali naši hráči na rozhodčího. Stav utkání byl tedy 2:0. Nepokládali jsme však zbraně a chtěli vyrovnat. V 68. minutě po průniku Mariána Nekvapila se balón dostal k Andreji Pohorelcovi, který se zbavil bránícího hráče a spoza šestnáctky skóroval – 2:1. Snažili jsme se za každou cenu vyrovnat, ovšem trest přišel opět na druhé straně, když v 81. minutě hosté zahrávali přímý kop z 22 metrů, balón se odrazil od našeho hráče Klímy stojícího ve zdi tak nešťastně, že skončil až v síti 3:1. Tímto výsledkem již utkání skončilo, i když velký podíl na něm měl pomezní rozhodčí, za což mu velmi “děkujeme”.

Perlička na závěr: Při pozápasovém rozboru s hráči v restauraci U Opla se k nám přitoulalo zaběhlé štěně, kterého se jako správný kapitán ujal Milan Gáč. Štěně jsme pojmenovali “Farma” a stalo se naším maskotem, tak doufejme, že nám bude přinášet štěstí v dalších zápasech.

Tomáš Bábor, trenér B mužstva

—————

Zpět