Vojkovice - RAFK Rajhrad A 1:3 (0:2)

28.10.2010 13:30

branky RAFK: Polák 2, Neuhýbel

sestava: Franzberger – Fiala, Knebl, Janošek, Možný, Neuhýbel, Knoflíček, Kalvoda, Kouřil, Polák, Horváth, náhradníci: Buc, Nekvapil, Sedláček, Hledík

V sobotu 23. října se odehrálo okolím tolik očekávané utkání ve Vojkovicích, kde naše mužstvo nastoupilo proti nováčkovi I.A třídy. Naši hráči nastupovali na hřiště s předsevzetím převzít vítěznou “štafetu” po našich dorostencích, kteří v předzápase porazili Vojkovice 2:4. Začátek utkání byl z obou stran celkem opatrný, ale bylo poznat, že by diváci nemuseli vidět špatný zápas. Šance byly vyrovnané na obě strany. Nejblíže k vedení jsme měli my, kdy se Martin Kalvoda ocitl sám před domácím brankářem, ale ten jeho úmysl dát gól zneškodnil. Přišla 33. minuta a náš druhý nejlepší střelec Michal Polák po kličce brankáři skóroval z úhlu do prázdné brány – 0:1. A to nebylo vše, to ještě ke konci poločasu naši hráči dostali domácí obranu pod menší tlak, téměř sám se po vyraženém míči brankářem před brankou ocitl Martin Neuhýbel, a zvýšil na 0:2. Do kabin se šlo v klidnější náladě.

Do druhé půle nastupoval tým v sestavě beze změn. Po rozehrání na půlící čáře bylo poznat, že domácí samozřejmě budou chtít s nepříznivým výsledkem něco udělat, a tak se dostávali stále častěji na dostřel naší brány. Při jedné takové akci musel František dvakrát po sobě krýt téměř vyložené gólové šance, za což jsme mu mohli jen děkovat, že se na skóre nic nezměnilo. Horké chvilky nastaly, když si domácí střelec Houdek zpracoval míč ve velkém vápně a střelou k tyči Františkovy svatyně upravil výsledek na 1:2. Musím říci, že od této chvíle se naše mužstvo zatáhlo a mělo co dělat, aby neinkasovalo další gól, už vyrovnávací. Ale pak jsme se dostali do téměř vysunuté obrany, to už hrál i Radek Sedláček, a po krásné akci Michala Poláka, se upravovalo skóre na 1:3. Po této brance jsme už tušili, že utkání zvládneme a tři body povezeme do 6 kilometrů vzdáleného Rajhradu.

Děkujeme Rajhradskému “fanclubu”, který nás přijel do Vojkovic podpořit a jen nás mrzí, že si tohoto vítězství nemohla užít i naše velká fanynka Hanka Vrtalová, která tu už bohužel není mezi námi.

Radek Sláma, vedoucí mužstva

 

—————

Zpět